Pályázat

 

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban, VP-3-4.2.1-15.

 

Kedvezményezett neve: Olajütő Szociális Szövetkezet.

Pályázati felhívás neve, kódszáma:

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban, VP-3-4.2.1-15.

A projekt címe, azonosító száma:

Olajütő kisüzem bővítése Kisszentmártonban, 1776752137.

A szerződött támogatás összege: 47.548.682,- Ft.
A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:
A tervezett tevékenységek (olajütő kisüzem bővítése, gépbeszerzés új technológiai rendszer kialakítása érdekében) fő célja a versenyképesebb termelési és  termékstruktúra kialakítása, optimalizálása, valamint a foglalkoztatás növelése. A fejlesztés teljes mértékben illeszkedik a felhívásban rögzített fókuszterületi célokhoz. Az innovatív technológia megvalósulásával lehetővé válik a piaci keresletre alapozott magasabb minőségű, speciális igényeket kielégítő termékek előállítása. A beruházásnak részét képezi megújuló energiaforrást hasznosító technológia kiépítése. A közelmúltban alakítottuk ki olajütő kisüzemünket a település italbolt – vegyes üzlet épületének udvari szárnyában, annak átalakításával, tetőtér beépítésével. A felfutó termelés lassan kinőtte a rendelkezésre álló területet, további gépek beállítása nem lehetséges, ráadásul a technológiai elrendezés, működés sem optimális mostani formájában. Fentiek miatt döntöttünk üzemünk jelentős fejlesztéséről. Olyan épületet kívánunk megvalósítani, ami nemcsak a jelenlegi technológia részleges áthelyezésére, hanem tervezett innovatív fejlesztésünk, a melegsajtolásos technológia befogadására is alkalmas.

Az üzemi tevékenységet szolgáló épület kivitelezése során a tervezett bővítés 262,9 m2. Célunk a lehető legjobban üzemeltethető elrendezésű épület kialakítása. Az építési hatóság és a NÉBIH munkatársaival történt előzetes egyeztetéseken elhangzottak gyelembevételével az alábbi tervezési programot rögzítettük. A kisüzem jelenlegi bejárata és tetőtéri feljárója megmarad, itt termék bemutató előteret alakítunk ki, illetve itt marad a tetőtéri öltözőbe
vezető, dolgozók számára fenntartott lépcső. A működéshez szükséges üvegmosó és tároló helyiséget szintén a meglévő épületrészben, a további helyiségeket pedig a bővítményben helyezzük el. A gyártó csarnok acél szerkezetű, szendvicspanel borítású épületrész lesz. Önálló, külső bejárattal fog rendelkezni az előtér, az iroda, az üveg és doboz raktár, a nyersanyag raktár, a hulladéktároló és a készáru raktár.

A gépbeszerzés keretében
1 db meleg olajsajtoló gépsort
3 db növényolajprést és
1 db technológiai alapanyagtároló
tartályt vásárolunk. A beszerezni kívánt eszközök megfelelnek a vonatkozó európai irányelveknek, szabványoknak,
illetve az azokat átültető magyar jogszabályoknak, szabványoknak, környezetvédelmi előírásoknak. A
foglalkoztatottak számának bővítésére tett vállalásunk 2 fő. Tagja vagyunk az Olajos Mag Termesztő Termelői
Csoportok Országos Szövetségének. A fejlesztést követően vállaljuk ökológiai termék feldolgozását.

A projektzárás tényleges dátuma: 2019 október 31.

Kapcsolat

Írhat nekünk üzenetet, melyre
kollégánk hamarosan válaszol.

 

7841 Kisszentmárton,
Kossuth utca 43.

(20) 591 48 89

info@ormansagiolajok.hu