A mosolygó olajok gyártója

 

 

2009 óta gyártunk kiváló minőségű hidegen sajtolt olajokat Olajütő Szövetkezet néven. Mitől kiváló minőségűek a hidegen sajtolt olajaink? Az Ormánságban tevékenykedünk, ahol az országban a legmagasabb a napsütéses órák száma, így a nagyszerű alapanyag garantált.

 

Kizárólag mechanikai eljárás segítségével, hőkezelés nélkül állítjuk elő prémium kategóriás olajainkat.

 

Mindenféle vegyi anyag hozzáadása nélkül, kisüzemi manufakturális módon és főként szeretettel állítjuk elő termékeinket.

 

A magas gasztronómiai érték mellett fogyasztásukkal az egészségmegőrzésben is fontos szerepük van.

 

Prémium minőségű olajainkkal szeretnénk hozzájárulni egy boldogabb, egészségesebb, mosolygósabb és fenntarthatóbb jövőhöz.

Kisszentmártonról

 

 

Központunk az Ormánságban, azon belül Kisszentmártonban, egy kis, 230 lakosú dél-baranyai településen található a horvát-magyar határ közelében, a Dráva folyótól pár kilométerre.
Ipar híján a térségben nagyon magas, 30 % körüli a munkanélküliek aránya, ami messze meghaladja az országos átlagot.


Szövetkezetünk, az Olajütő Szociális Szövetkezet 2009-ben alakult a „Szövetkezz 2007” pályázatnak köszönhetően. Célunk az volt, hogy munkalehetőséget, megélhetést teremtsünk a térség lakosainak itt, az ország egyik leghátrányosabb térségében. Mind a termelés, mind az alapanyagok előállítása az Ormánságban történik, ami kiemelkedőnek számít a magyar olajok között. 

 

Mindenféle vegyi anyag hozzáadása nélkül, kisüzemi manufakturális módon és főként szeretettel állítjuk elő termékeinket. A magas gasztronómiai érték mellett fogyasztásukkal az egészségmegőrzésben is fontos szerepük van.

 

Prémium minőségű olajainkkal szeretnénk hozzájárulni egy boldogabb, egészségesebb, mosolygósabb és fenntarthatóbb jövőhöz.

Ormánsági olajok előnyei

 

Az Ormánságban a legmagasabb a napsütéses órák száma Magyarországon, emellett a Dráva folyónak köszönhetően kiváló a talajminőség, ami hozzájárul például a magas olajtartalmú, ezáltal remek beltartalmi értékekkel rendelkező tökmag termeléséhez. Szövetkezetünk ezt a helyben megtermelt alapanyagot vásárolja és dolgozza fel.

Gyártás, egészség

 

Az Ormánsági olajok hidegsajtolási eljárással készülnek, amely a legkíméletesebb technológia, ezáltal az olaj megőrzi kedvező beltartalmi értékeit. Natúr olaj készül teljesen vegyszer- és tartósítószermentes folyamat során. Ez hozzájárul ahhoz, hogy maximálisan egészségét támogató, ízletes, mosolygó olajok kerüljenek a minket választó családok asztalaira.

Gépek, technológia

 

A gyártást egy olajos hidegsajtolására alkalmas, kéthengeres, univerzális növényolajprés biztosítja különböző segédberendezésekkel együtt, melyet különféle segédberendezések egészítenek ki. 

A kizárólag mechanikai eljárás során kisajtolt olaj egy gyűjtőcsőrendszeren a finomszűrőbe, majd a tartályba kerül, onnan pedig a megújult palackokba. A termelés során nagy figyelmet fordítunk a környezettudatosságra is, így az olajgyártás során keletkező melléktermékeket takarmánycélra használják fel partnereink.

Kapcsolat

Írhat nekünk üzenetet, melyre
kollégánk hamarosan válaszol.

 

7841 Kisszentmárton,
Kossuth utca 10.

(20) 591 48 89

info@ormansagiolajok.hu